Αναζήτηση
  • Χρυσάνθη Γιάλλουρου Κλινική Διαιτολόγος - Αθλητική

Το εκχύλισμα πράσινου καφέ βοηθά στην απώλεια βάρους;


Το εκχύλισμα πράσινου καφέ (GCE) διατίθεται στο εμπόριο ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους κάτω από μία ποικιλία εμπορικών ονομάτων. Το εκχύλισμα πράσινου καφέ υπάρχει σε πράσινο ή ακατέργαστο καφέ.

Υπάρχουν ενδείξεις από τυχαιοποιημένες μελέτες σε ζώα, ότι η πρόσληψη των συμπληρωμάτων GCE προωθούν την απώλεια βάρους.

Μετά από καταγγελία στην Ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (ΟΕΕ) των ΗΠΑ για ορισμένα σκευάσματα πράσινου καφέ, ο ΟΕΕ κατέληξε μετά από διερεύνηση της καταγγελίας, ότι το σκεύασμα της εταιρεία Applied Food Sciences Inc (AFS) εξαπατούσε τους καταναλωτές χρησιμοποιώντας αποτελέσματα λανθασμένης μελέτη. Ο ΟΕΕ ανάφερε ότι η μελέτη που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στην διαφήμιση της ήταν ελλείπεις και ελαττωματική γι’ αυτό τα αποτελέσματα της μελέτης δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αξιόπιστα.

Παρόλα αυτά πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες σε ζώα και ανθρώπους μεγαλύτερης διάρκειας και με λιγότερα μεθοδολογικά λάθη έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι, εάν το GCE βοηθά στην απώλεια βάρους.

Γι΄ αυτό θα ήταν καλό τέτοιου είδους συμπληρώματα να μην καταναλώνονται, μέχρι να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του GCE ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους.


22 προβολές0 σχόλια